Terrawear.nl

Missie

dutch sustainable fashion week

Ieder jaar in oktober vindt de Dutch Sustainable Fashion Week plaats en dit jaar was het alweer de achtste editie van de Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW). Tijdens deze week presenteert dit ‘one of a kind’ evenement duurzame innovatie, young & established designers en ready-to-wear mode aan een groot publiek van wel meer dan 900.000 consumenten, bedrijven, retailers, scholen en organisaties.

Het evenement bestaat onder andere uit:

  • Fashion shows in Amsterdam en op locatie
  • Inspirational talks en workshops door heel Nederland,
  • Online en offline shoproutes in veel shopsteden door het land,
  • Enthousiaste retailers die hun duurzame labels laten shinen en Media
  • Mediabuzz om de consument te activeren

Het is de eerste Fashion week die zich richt op het zichtbaar maken van duurzame mode-ontwikkelingen in Nederland, maar ook daarbuiten. Ze streven ernaar om duurzame mode voor iedereen toegankelijk te maken. In plaats van het tonen van de nieuwste trends, richt de Dutch Sustainable Fashion Week zich op het inspireren en activeren van mensen in het maken van duurzame keuzes. Ze delen tips & tricks over langdurig gebruik van je kleding. Het is een creatief community platform waarin iedereen een waardevolle bijdrage kan leveren om anderen het gevoel te geven dat duurzame mode ook voor hen toegankelijk en relevant is.

De Dutch Sustainable Fashion is een community zonder winstoogmerk, dat in de kern draait om samenwerken. het draait om het delen van kennis en kunde hebben als doel de mode-industrie te hervormen. 
Jijzelf kan hier ook deel van uitmaken. Iedereen kan deelnemen aan hun programma. Ook is het mogelijk om deel te nemen in de organisatie van programma-onderdeel. Je kunt contact opnemen om erachter te komen hoe je kunt deelnemen. 

Klik hier als je graag wilt deelnemen.

KERNDOELEN DUTCH SUSTAINABLE FASHION WEEK

  • Het verstrekken van informatie over de sociale- en milieu impact binnen de mode-industrie. En tegelijkertijd informatie te vergaren over mogelijke belemmeringen om te verduurzamen.

  • Het vergroten van de bewustwording over duurzame alternatieven en het maken van duurzame keuzes bij de aanschaf maar ook tijdens het gebruik van je kleding. Plus wat te doen wanneer je erop uitgekeken bent.

  • De branche een mooi, positief platform te bieden om ontwikkelingen de te delen met modeliefhebbers e.a. consumenten.

  • Het inspireren van een breed scala aan mensen om deel uit te maken van de duurzame modebeweging.

  • Mensen in staat te stellen hun invloed in te zetten om de mode-industrie naar een duurzamer model te brengen

dutch sustainable fashion week

CÉCILE SCHEELE

Dit evenement is een initiatief van Cécile scheele. In 2010 besloot ze haar eigen bedrijf voor duurzame mode op te starten. Ze had als gedachte “Als ik als consument niet aan duurzame kan komen, dan kunnen retailers dat vast ook niet”. Haar bedrijf genaamd ‘Goodbrandz’ werd erg succesvol, maar Cécile wilde meer dan alleen dat. Vervolgens is ze begonnen met de Dutch sustainable fashion week.  Door de mode-industrie transparanter te maken hoopt Cécile dat we als consument beter in staat zijn om weloverwogen keuzes te maken wat betreft duurzame mode. “Dat we weten wát we kopen, en wat de impact hiervan is. Ik vind mijzelf niet in de positie om keuzes te veroordelen, maar laat het vooral een weloverwogen keuze zijn. ”Zo kunnen consumenten hun wensen en eisen ook aan modeketens vertellen. Cécile: “Ik ben overtuigd van de macht van consumenten, en juist hen willen we activeren met de DSFW”. 

 

TIPS & TRICKS

dutch sustainable fashion week

Hieronder hebben wij wat tips & tricks hoe jij ook kan helpen met het verduurzamen van de kledingindustrie

  • Was je kleding niet te vaak. Op de site van de Dutch Sustainable Fashionweek kun je tips kun je lezen hoe je je kleding toch fris houdt, zonder de wasmachine te gebruiken.
  • Let goed op waar je kleding van is gemaakt. Kies liever voor biologisch afbreekbare stoffen in plaats van synthetische stoffen.
  • Passen je kleren niet meer? Geef ze weg aan familie of vrienden of lever ze dan in bij een kledingbak voor arme kinderen. Als je kleding kapot is, dan kun je het inleveren bij de recyclebakken bij bijvoorbeeld de C&A. Dan worden er weer nieuwe kleren van gemaakt.
  • Verkoop je kleding op Vinted. Dit is een app waar je heel goed je kleding kan verkopen. Je betaalt geen verzendkosten en de winst is voor jou!

Uiteraard kun je op de site van de Dutch Sustainable Fashion Week nog meer lezen. Klik hieronder om naar de site te gaan.  

Bent u benieuwd geworden aan onze bijdragen aan een betere wereld? Bekijk dan onze artikel over duurzaamheid