Terrawear.nl

Logo

Terrawear en duurzaamheid

WAT IS DUURZAME KLEDING

 

Wij als Terrawear vinden dat focussen op duurzaamheid geen optie meer is, maar een must, een gewoonte. Duurzaamheid is daarom een van onze kernwaarden. Wij geloven erin dat het mogelijk is om kleding op een eerlijke manier te creëren en verkopen.

Kleding kan op verschillende manieren duurzaam zijn. Kleding kan geproduceerd zijn met een milieuvriendelijk materiaal zoals biologische of gerecyclede stoffen. Kleding kan ook duurzaam zijn doordat er minder water is verbruikt tijdens het proces. Door regenwater te gebruiken of water te hergebruiken kan er een heleboel schoon water worden bespaard.
Andere aspecten die komen kijken bij duurzame kleding zijn het voorkomen van gifstoffen in het milieu, het verminderen van CO2 uitstoot en het werken met bio-afbreekbare verpakkingsmaterialen.
Als laatst is duurzame kleding onder fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden geproduceerd, arbeiders zijn betrokken en krijgen een eerlijk loon.

Ook zullen we steeds vaker te maken krijgen met veganistische kleding. Dit is kleding die geen dierlijke producten bevatten. Er is bijvoorbeeld geen wol of leer gebruikt. Dat kleding veganistisch is betekent niet alleen dat het vrij is van dierenleed, maar ook een stuk milieuvriendelijker. de CO2 uitstoot bij de productie van diervrije kleding is over het algemeen lager. Dieren stoten veel CO2 uit, als er geen dierlijke producten worden gebruikt, zijn er ook geen dieren voor nodig. 

 

Vegan approved kledinglabel
WAT MAAKT TERRAWEAR DUURZAAM

ECO-FRIENDLY GRONDSTOFFEN

GEAVANCEERDE FABRIEKEN

DUURZAME TRANSPORT EN OPSLAG

We maken gebruik van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen en GRS-gecertificeerd gerecycleerd polyester. Ook is onze kleding vegan, dit betekent dat er geen gebruik is gemaakt van dierlijke producten.

Onze producent heeft negen partnerleveranciers in Bangladesh en één in China zijn GOTS-gecertificeerd. Sinds 2012 is onze leverancier lid van de Fair Wear Foundation (FWF).

Door te kiezen voor transport over zee wordt de ecologische voetafdruk van het vervoer van onze producten naar Europa geminimaliseerd. Ook wordt er samen gewerkt met GOTS-gecertificeerde opslagbedrijven om onze producten op te slaan.

GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARDS (GOTS)

FAIR WAIR FOUNDATION (FWF)

De Global Organic Textile Standard (GOTS) is de belangrijkste wereldwijde norm voor de productie van biologische vezels. Gebaseerd op zowel ecologische als maatschappelijke criteria is het de strengste certificering voor biologisch katoen. 
Het garandeert dat katoen biologisch wordt geteeld zonder het gebruik van genetisch gemodificeerde zaden of gevaarlijke chemicaliën. Het zorgt ook voor traceerbaarheid vanaf de oogst van de grondstof tot aan de eindgebruiker, met inbegrip van transactiecertificaten in elk stadium van de productie.

Fair Wear Foundation (FWF) is een onafhankelijke organisatie die samenwerkt met kledingmerken, kledingarbeiders en influencers uit de textielindustrie om de arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken te verbeteren.
Onze leveranciers hebben een gedragscode die moet worden ondertekend en nageleefd door alle fabrieken. In deze gedragscode staan de punten; verbod op kinderarbeid, discriminatieverbod, verbod op dwangarbeid en verplichte arbeid en disciplinaire maatregelen, vrijheid van vereniging, werktijden, compensatie, gezonde en veilige werkplek.
Naast deze punten moeten onze leveranciers zich houden aan aanvullende maatschappelijke, milieu- en veiligheidsnormen.

VOORDEEL VAN DUURZAME KLEDING 
TOP KWALITEIT 

Duurzame kleding is over het algemeen van betere kwaliteit dan normale kleding. Dit heeft ermee te maken dat er meer is nagedacht over hoe de kleding geproduceerd wordt. Het einddoel is niet om de kleding voor een zo laag mogelijk prijs aan te bieden. Dit zorgt dan ook voor een veel betere kwaliteit. Ook wij kunnen zeggen dat we streven naar topkwaliteit voor een zo lang mogelijk draagplezier. 

Trui met capuchon

"TERRAWEAR, BECAUSE WE CARE"